Efectul termic al curentului electric by proiecteasachi.wikispaces.com

Efectul termic (denumit şi efect Joule-Lenz) este reprezentat de disiparea căldurii într-un conductor traversat de un curent electric. Aceasta se datorează interacţiunii particulelor curentului (de regulă electroni) cu atomii conductorului, interacţiuni prin care primele le cedează ultimilor din energia lor cinetică, contribuind la mărirea agitaţiei termice în masa conductorului.
Citește mai Mult Comentarii

Convecția termică by despreacoperisuri.ro

Convectia termica reprezinta un transfer energetic cu deplasare de materie, specifica contactului dintre o suprafata si un fluid în miscare (aer, lichid, gaz).
Citește mai Mult Comentarii

Imaginea obiectului în oglinda plană by fenomeneoptice.blogspot.com

O oglindă este un obiect a cărui suprafață este destul de lucioasă încât să formeze o imagine
Citește mai Mult Comentarii

Fibra optică by ro.wikipedia.org

Fibra optică este o fibră de sticlă sau plastic care transportă lumină de-a lungul său. Fibrele optice sunt folosite pe scară largă în domeniul telecomunicațiilor, unde permit transmisii pe distanțe mai mari și la lărgimi de bandă mai mari decât alte medii de comunicație. Fibrele sunt utilizate în locul cablurilor de metal deoarece semnalul este transmis cu pierderi mai mici, și deoarece sunt imune la interferențe electromagnetice. Fibrele optice sunt utilizate și pentru iluminat și transportă imagine, permițând astfel vizualizarea în zone înguste. Unele fibre optice proiectate special sunt utilizate în diverse alte aplicații, inclusiv senzori și laseri.
Citește mai Mult Comentarii

Motorul termic si poluarea mediului by referate-ok

Poluarea reprezinta contaminarea mediului inconjurator cu materiale care interfereaza cu sanatatea umana, calitatea vietii sau functia naturala a ecosistemelor (organismele vii si mediul in care traiesc). Zi de zi ajung in aer cantitati enorme de gaze de esapament. Unele componente ale gazelor de esapament, in cazul in care sunt inhalate, provoaca tulburari pulmonare: bronsite, astm pulmonar, si altele. Cel mai grav este afectarea stratului de ozon, lasand cale libera radiatiilor solare.
Citește mai Mult Comentarii
234x60
Advertising space
234x60
Advertising space