Aparatul fotografic by scritube.com

Principiul de functionare al aparatului de fotografiat a fost descoperit de pe vremea artistului si inventatorului Leonardo da Vinci, care a aratat ca pentru a proiecta o imagine este suficient un mic orificiu prin care sa treaca lumina. Cu cât este mai mic orificiul, cu atât lumina este mai clara. Acest aparat simplu, numit "camera obscura", exista la inceputul secolului al XVII-lea. Mai mult a durat pâna s-a gasit un material fotosensibil pentru a inregistra imaginea respectiva. Aceasta problema a fost rezolvata abia în 1826 când Joseph Niepce a descoperit ca pentru a produce un bitum sensibil la lumina poate fi folosita clorura de argint.
Citește mai Mult Comentarii

Ochiul. Defecte ale vederii normale. by ro.wikipedia.org

Orice deviere de la starea emetropă(vederea normală) reprezintă un defect de vedere.
Citește mai Mult Comentarii

Ochiul normal. Formarea imaginii by ro.wikipedia.org

În cazul ochiului emetrop (vederea normală), imaginea se formează pe retină. Pentru ca razele de lumină să se poată focaliza, acestea trebuie să se refracte. Cantitatea de refracție depinde în mod direct de distanța de la care este văzut obiectul.
Citește mai Mult Comentarii

Ochiul - un sistem optic natural by mikof.md

Omul vede nu cu ochii, ci prin intermediul acestora, de unde informaţia se transmite prin nervul optic, chiasmă, tractele optice în anumite zone ale lobului occipital al scoarţei creierului, unde se formează acel tablou a lumii exterioare, pe care o vedem. Toate aceste organe constituie analizatorul nostru vizual sau sistemul vizual.
Citește mai Mult Comentarii

Siguranța fuzibilă by www.crispedia.ro

Siguranţa fuzibilă este un aparat de protecţie contra supracurenţilor, în special contra curenţilor de scurtcircuit, care pot avea efecte termice şi dinamice distructive asupra instalaţiilor şi echipamentelor electrice.
Citește mai Mult Comentarii
234x60
Advertising space
234x60
Advertising space