Fenomene optice.Curcubeul by http://ro.wikipedia.org/

Curcubeul este un fenomen optic și meteorologic care se manifestă prin apariția pe cer a unui spectru de forma unui arc colorat atunci când lumina soarelui se refractă în picăturile de apă din atmosferă. De cele mai multe ori curcubeul se observă după ploaie, când soarele este apropiat de orizont.
Citește mai Mult Comentarii

Planeta Pămînt și satelitul ei- Luna. by descopera.org

Din punct de vedere al mecanicii ceresti, Pamantul si Luna alcatuiesc un cuplu in care cele doua componente interactioneaza puternic unul asupra celuilalt. Mareele oceanice constituie cea mai spectaculoasa influenta a Lunii asupra Pamantului.
Citește mai Mult Comentarii

Ochelarii by ro.wikipedia.org

Ochelarii sunt instrumente optice alcătuite dintr-o ramă și două lentile sau prisme purtate în fața ochilor pentru corectarea unor defecte ale vederii, protecție sau cu rol estetic
Citește mai Mult Comentarii

Aparatul de proiecție by ro.wikipedia.org

Aparatul de proiecție este dispozitivul care formează imagini reale, răsturnate și mărite ale unor obiecte transparente sau opace, proiectate pe un ecran , obiectele fiind astfel așezate încât imaginea răsturnată dată de el să apară în poziție verticală.
Citește mai Mult Comentarii

Microscopul by skywatcher.ro

Un microscop este un instrument optic de mare precizie, care foloseste o lentila sau o combinatie de lentile, pentru a produce imagini mult marite ale unor specimene sau obiecte mici – in special atunci cand sunt prea mici pentru a le observa cu ochiul liber.
Citește mai Mult Comentarii
234x60
Advertising space
234x60
Advertising space