Topirea, solidificarea by http://ro.wikipedia.org/

Trecerea unei substanțe din stare solidă în lichidă se numește topire. Solidificarea este fenomenul invers topirii și constă în trecerea unei substanțe din stare lichidă în cea solidă.
Citește mai Mult Comentarii

Stări de agregare by http://ro.wikipedia.org/

În fizică și chimie se numește stare de agregare o formă a materiei caracterizată prin anumite proprietăți fizice calitative, care se traduc printr-o anumită comportare la scară macroscopică.
Citește mai Mult Comentarii

Siguranța fuzibilă by www.crispedia.ro

Siguranţa fuzibilă este un aparat de protecţie contra supracurenţilor, în special contra curenţilor de scurtcircuit, care pot avea efecte termice şi dinamice distructive asupra instalaţiilor şi echipamentelor electrice.
Citește mai Mult Comentarii

Efectul termic al curentului electric by proiecteasachi.wikispaces.com

Efectul termic (denumit şi efect Joule-Lenz) este reprezentat de disiparea căldurii într-un conductor traversat de un curent electric. Aceasta se datorează interacţiunii particulelor curentului (de regulă electroni) cu atomii conductorului, interacţiuni prin care primele le cedează ultimilor din energia lor cinetică, contribuind la mărirea agitaţiei termice în masa conductorului.
Citește mai Mult Comentarii

Convecția termică by despreacoperisuri.ro

Convectia termica reprezinta un transfer energetic cu deplasare de materie, specifica contactului dintre o suprafata si un fluid în miscare (aer, lichid, gaz).
Citește mai Mult Comentarii
234x60
Advertising space
234x60
Advertising space